minun kirkkoni

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Uuraisten seurakunnassa ehdokkaaksi asettautuminen on tehty helpoksi! Asetu rohkeasti ehdolle! Seurakunta tarvitsee kaikenikäisiä ja erilaisia ehdokkaita.

Seurakunta tarvitsee ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kantamaan yhteistä vastuuta ja kehittämään seurakuntaa. Tule mukaan rohkeasti vaikuttamaan ja asetu ehdolle!

Edellä mainituista saat lisätietoja nykyisiltä luottamushenkilöiltä. Seurakunnan työntekijään voi myös ottaa yhteyttä. He tukevat ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

Ehdokkaaksi asettautumisen voi aloittaa siitä, että täyttää ehdokkaaksi suostumuslomakkeen.  Suostumuslomake toimitetaan valitsijayhdistyksen asiamiehelle. Suostumuslomakkeen voit halutessasi toimittaa Uuraisilla myös kirkkoherranvirastoon tai seurakunnan työntekijälle kirkkoherranvirastoon, josta se välittyy edelleen asianomaiselle valitsijayhdistykselle (jonka ehdokkaaksi haluat/suostut).

Suostumuslomake

Asetu ehdolle

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys tai tavoite esim. kirkon uudistamisesta, kehittämisestä, toiminnasta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään 10 seurakunnan jäsentä.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Ohjeet valitsijayhdistyksen perustamiseen

Seurakuntavaalien valtakunnallinen info

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Seurakuntavaaleissa valitaan Uuraisten seurakunnan kirkkovaltuustoon 15 jäsentä. Kirkkovaltuusto valitsee mm. kirkkoneuvoston jäsenet, hyväksyy talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018