Rippikoulu - ainutkertainen elämys

Tärkeä osa nuorisotyötä ovat rippikoulu ja isoskoulutus. Puoli vuotta kestävä rippikouluon nuoren elämässä ainutkertainen kokemus ja tunnetusti merkittävä aikuistumisriitti.

Rippikoulu on kasteeseen perustuvaa opetusta ja kasvatusta Jumalan käskyn mukaisesti. Sen käyminen on vanhempien, kummien ja koulun aloittaman kristillisen kasvatuksen jatkamista ja syventämistä.Ripari on myös tutkimusmatka elämään. Matkalla opimme jotain uutta toinen toisistamme ja Jumalasta. Riparin idea on tutkiskella ja opetella elämää yleensä ja etsiä omalle elämälle kestävää pohjaa Jumalan sanasta. Rippikouluun kuuluu mm. seurakuntaan tutustumista, erilaisia yhteisiä tapahtumia ja leirijakso. Rippikoulu päättyy juhlallisesti konfirmaatioon. Uuraisilla rippikoulun käy n. 90 % nuorista.

Rippikoulun tavoitteiden saavuttamiseksi yhteydenpito vanhempien ja seurakunnan työntekijöiden kesken on tärkeää. Kohtaamispaikkoja ovat monet tutustumisjakson tilaisuudet, kuten jumalanpalvelukset, kinkerit ja Yhteisvastuutapahtumat. Konfirmaatiopäivänä rippikoulun ohjaajat vierailevat ”isojen” kanssa kodeissa, jos kutsutaan. Ilo nuoresta on yhteinen.

Rippikoulun jälkeen on mahdollista hakeutua isoiskoulutukseen. Yhteisissä kokoontumisissa opetellaan ryhmänjohtamistaitoja, leikkejä ja kristinuskon perusasioita. Koulutuksen käytyään voi päästä rippileirille isoiseksi.

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippikoulu edeltää rippijuhlia
alba ja tennarit