Hartauskirjoitus, Pimeyden salaisuus

22.10.2018 13.43

Merja Kinnunen, Uuraisten seurakunta

Pimeyden salaisuus

Olemme saaneet tänäkin syksynä ihailla jo komeita revontulia ja tähtikirkasta taivasta. Tähtitaivasta on mukava katsella. Yksi tähti ei valaise paljoa, mutta se voi näyttää suunnan.

Jos minulta kysyttäisiin, toivoisin sinun tekevän ainakin yhden asian tänä aikana, jota varjostavat tummat sävyt. Kun tulee ilta ja pimeää, ja jos on tähtikirkas yö,  laita lämmintä päällesi ja mene hetkeksi talviyön pimeyteen katsomaan tummansinistä taivasta ja siellä tuikkivia lukemattomia tähtiä.
Ole aivan rauhassa, vietä hetki hiljaisuudessa ja anna tähtien kaartua yllesi. Tunne, kuinka ne ympäröivät sinut ja pienen maapallomme tähtivalollaan.

Mieti sitten hetki sitä, mitä näet. Tuo tumma taivas on täynnä valoa. Se tulvii auringon kirkkautta. Mutta sinä et yön pimeydessä tietäisi siitä mitään, elleivät linnunradan tähdet heijastaisi tätä valoa. Ilman planeettoja koko taivas olisi pimeä – vaikka se on täynnä valon säteitä.
Meidän maailmamme ei ole pimeä, vaan maailmamme ja elämämme on täynnä valoa. Mutta kaiken – myös sinun ja minun – on muistettava heijastaa tätä valoa. Muuten elämme pimeydessä.
Ja se valo ei loista koskaan kirkkaammin, kuin meidän pienissä ja yksinkertaisissa rakkauden sanoissa, teoissa tai ajatuksissa.  Kun minä osoitan välittäväni sinusta – ja sinä minusta.  Vain sellaisten sanojen, tekojen ja ajatusten kautta muistamme, koemme ja näemme Jumalan rakkauden valon – elämänrohkeuden lähteen, joka pimeydessäkin on aina meidän jokaisen vierellä ja sisällä.

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan
olemme kaikki hiljaa kätketyt.
Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan,
yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.

Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa,
tyyneksi, lämpimäksi liekki luo.
Valaiset pimeän, voit pelot poistaa.
Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!

Hyvyyden voiman uskollinen suoja
piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin. ”
VK 600: 1, 3 ja 5