Rukoillaan

Seurakuntamestarin keväiset terveiset!

23.4.2020 21.47

Tätä kirjoittaessa elämme pääsiäisen jälkeistä aikaa. Tämä pääsiäinen oli omalla työurallani aika lailla erilainen. Teimme jumalanpalveluksia pitkälti perinteisten kaavojen mukaan, kuitenkin aivan uudella tavalla, sähköisen median kautta. Moneen kotiin kunnan rajojen yli. Toivon, että myös muualle muuttaneet uuraislaiset seuraisivat kotikunnan jumalanpalveluksia.

Toimme pääsiäisen sanomaa surusta iloon ja ylösnousemukseen, ikään kuin tyhjälle seinälle, ilman seurakuntalaisten läsnäoloa ja osallistumista. On ollut ilahduttavaa ja kannustavaa nähdä, että lähetyksiämme on katsottu ja olemme saaneet myös kannustavaa palautetta. Ajattelen, että yksi nettilähetyksen etu on sen katsominen jokaiselle sopivana ajankohtana. Lähetyksiin voi myös palata myöhemmin ja vaikkapa arki-iltana hiljentyä hetkeksi kuuntelemaan Jumalan sanaa.

Psalmi 68:20-21.

”Ylistetty olkoon Herra päivästä päivään.

Meitä kantaa Jumala, meidän apuamme.

Jumala on meille pelastuksen Jumala.

Herra, Herra pelastaa kuolemasta.”

Toivon uskoa ja lohtua erityisesti vanhusten hoitolaitoksissa asuville ja heitä hoitaville. Olemme kuulleet uutisista, kuinka vakavasti koronavirus on ottanut otteeseensa joitakin hoitokoteja. Parin viikon päästä on Veteraanipäivä. Nyt voisimme sota-ajan hengessä huolehtia toisistamme ja läheisistämme, pitää yhteyttä karanteenissa oleviin, noudattaa annettuja ohjeita ja määräyksiä. Siten yhdessä voitamme tämänkin vastuksen!

Lopuksi: Kevät saapuu ja luonto alkaa ihan kohta kukkia ja viheriöidä. Muuttolintuja on jo saapunut. Elämä voittaa. Bongatkaa kevään merkkejä vaikkapa ikkunasta tai ulkorappusilta. Siunattua kevättä!

Terveisin seurakuntamestari Pertti Ruuska