Hautojen hoito

Uuraisten seurakunnan kirkkoneuvosto päätti 15.2.2018 antaa seurakunnan hautausmaan sopimushautojen hoitotyön Annukan Viherpalvelulle, Jyväskylästä. Päätöksen perusteena on kokonaistaloudellisuus ja jatkuvuus.

Solmitulla kolmen vuoden sopimuksella Annukan Viherpalvelu ottaa hoitaakseen hoitopalvelun kokonaisuudessaan. Sopimus sisältää tarjouslaskutuksen, sopimusrekisterin pitämisen sekä varsinaisen työn hautausmaalla. Välineet ja tarveaineet kukkineen sisältyvät myös sopimukseen. Voimassaolevat hoitosopimukset jatkuvat sellaisinaan sopimuskauden loppuun.
Sopimusjärjestelyllä on tavoitteena turvata asiantunteva hoitotyö myös tulevina vuosina. Pidemmän aikavälin tavoitteena on kehittää hoitosopimuksen sisältöä ja ottaa kenties uusia palveluja hoitosopimusvalikoimaan.
Hautojen hoidotilaukset suoraan Annukka Pääkköseltä p. 040-522 1805 tai sähköpostitse tilaukset@annukan.fi
tai seurakunnan taloustoimistosta, Hannu Kokkonen, p. 040 5181 126.

Hinnat löytyvät alla olevasta linkistä.

Haudanhoidon hinnasto

Hautausmaksut ja hautapaikkojen hinnat

Hautasijan hallintaoikeus

Hautapaikka

Arkku- ja uurnahaudan hallintaoikeus luovutetaan 25 vuoden määräajaksi. Hautaoikeuden haltijaksi merkitään puoliso tai muu lähiaomainen, jolloin hänelle luovutetaan hautakirja todisteeksi haudan lunastuksesta. Hautapaikan käyttäminen on mahdollista vain hautaoikeuden haltijan suostumuksella.

Hautauksen jälkeen

Haudan peittäminen suoritetaan seurakunnan toimesta. Viikonvaihteessa suoritetut hautaukset peitetään ensimmäisenä arkipäivänä. Omaisten tulee poistaa haudalta hautaamisen yhteydessä haudalle lasketut kukkalaitteet 14 päivän kuluessa. Seurakunnalla on oikeus poistaa kukkalaitteet määräajan jälkeen.

Hautojen kunnostus

Talvella hautojen peiton yhteydessä jätetyt hautakummut tasoitetaan ja tiivistetään seurakunnan toimesta keväällä, kun maa on sulanut. Keväällä lumien sulamisen jälkeen tulee haudoilta poistaa kaikki roskat ja toimittaa ne jätteiden keräilyastioihin. Muistomerkkien taakse ei saa jättää säilytykseen lasimaljakoita, lyhtyjä tai muuta tavaraa, mitkä aiheuttavat haittaa tai jopa vaaraa hautausmaan hoitoytötä suorittaville henkilöille.

Kynttilän sytytyspalvelu

Tilaukset tulee tehdä n. 2 viikkoa ennen juhlapäivää. Kynttilän sytytys haudalle äitienpäivänä, pyhäinpäivänä, isänpäivänä tai jouluaattona 15 €/1 kynttilä,  lisäkynttilät viereisille hautasijoille 7 €/kpl. Kynttilä on 60 h palava, hatullinen kynttilä.

Lisätietoja ja hoitovaraukset

Annukka Pääkkönen, p. 040-522 1805, tilaukset[at]annukan.fi

tai Uuraisten seurakunnan talouspäällikkö Hannu Kokkonen, p. 040 518 1126, hannu.kokkonen[at]evl.fi

Muistokynttilä